Ga naar Content

Medailleregen voor Noord-Hollandse roeiers op EK

De EK roeien in het Italiaanse Varese waren een uitstekend toernooi voor de Nederlandse sporters. In totaal werden negen medailles veroverd met daarin veel succes voor Noord-Hollandse roeiers.

Foto: FISA Igor Meijer

De vrouwen vier-zonder bezorgde Nederland het eerste goud bij de Europese kampioenschappen roeien. Daarin vormde Veronique Meester van A.S.R. Nereus een team samen met Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn op boeg en Ymkje Clevering. Het was de derde Europese titel op rij voor het viertal.

Nog een keer goud

Vervolgens bezorgden Olivia van Rooijen en Laila Youssifou uit Amsterdam de vrouwen dubbelvier het tweede goud. Samen met Nicole Beukers en Inge Janssen hielden zij Groot-Brittannië en regerend olympisch kampioen Duitsland achter zich.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Verrassend zilver

De vrouwen acht hebben op de EK verrassend het zilver gepakt. Stuurvrouw Dieuwke Fetter en Karien Robbers van A.S.R. Nereus uit Amsterdam en Tinka Offereins uit Amstelveen maakten deel uit van de roeiboot. Samen met Aletta Jorritsma, Dieuwertje den Besten, Elsbeth Beeres, Hermijntje Drenth, Nika Vos en Marloes Oldenburg moesten zij alleen Roemenië voor zich dulden.

Melvin Twellaar van G.S.R. Aegir greep met zijn teamgenoot Stef Broenink het zilver op de mannen dubbeltwee. 

Vlaggenschip

De mannen dubbelvier, het vlaggenschip van de Nederlandse roeivloot, wist niet voorde derde keer op rij de Europese titel te veroveren. Het kwartet, bestaande uit Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten (alle drie van A.S.R. Nereus) en Koen Metsemakers, verscheen als favoriet aan de start, maar hadden geen antwoord op Italië. Dat van start tot finish leidde.

De eindstand op de EK leert dat Nederland twee gouden, vier zilveren en drie bronzen medailles mee naar huis neemt.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]