Ga naar Content

FC Marlène haalt doelman Barry de Wit terug naar het oude nest

FC Marlène heeft zich voor het komende seizoen versterkt met doelman Barry de Wit. De 26-jarige Oranje-international uit Beets keert na zes jaar weer terug bij de zaalvoetballers uit Heerhugowaard.

FC Marlene haalt Barry de Wit terug - Foto: DP Sportfotografie

"Van alle kanten dat er een nieuwe wind blaast door de club en ik heb het er
natuurlijk ook met mijn ploeggenoten bij Oranje over gehad. Zij waren ook louter positief over de club en dat motiveerde mij alleen maar meer om hier straks wat moois neer te zetten", zegt De Wit in een persbericht.

Plezier

Coach Carlo van der Waals, vanaf komend seizoen technisch manager, is verheugd op de komst van de international. ‘Barry heeft inmiddels acht jaar ervaring op eredivisie-niveau en is Oranje-international dus we weten wat we in huis halen. Daarbij kent hij de club en weet hij welk gezamenlijk doel wij als FC Marlène hebben. Ik ben er van overtuigd dat wij veel plezier aan elkaar gaan beleven."

De Wit maakte in de jeugd de overstap van 't Veerhuys naar FC Marlène. Vanaf 2013 was hij vervolgens tweede keeper achter Peter Rozenbeek. Om meer speelminuten te maken vertrok hij in 2015 weer terug naar 't Veerhuys. Daarna speelde De Wit voor Hovocubo en ASV Lebo.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]