Amsterdam

NL
V

Laatste eer voor barman Martin: "Amsterdam is één van haar zonen verloren"

10 april 2021, 20.05 uur · Door Redactie Amsterdam

Barman Martin van café De Zon op de Nieuwmarkt werd vanmiddag voor het laatst uitgezwaaid. Martin van de Velden, bekend en zeer geliefd in de buurt, was ernstig ziek en overleed afgelopen maandag. Bij het café namen familie, stamgasten en vrienden afscheid van de 44-jarige Amsterdammer.

"Het is een unicum die weg is en dat doet pijn", zegt Hugo Broers. Hugo is een stamgast van het café en een vriend van Martin. "Hij kon met iedereen omgaan, dat is ongelooflijk. Als je maar netjes, correct en eerlijk was, dan zat je in zijn hart. Zo een zoon had ik graag willen hebben."

"Een hele fijne lieve man en een goede vriend. Vandaag heeft Amsterdam één van haar zonen verloren", vertelt één van de goede vrienden van Martin. "Martin was iemand die altijd voor je klaarstond, hij bracht gezelligheid, warmte en liefde."

De vrienden en familie van Martin hadden een laatste eerbetoon voor de barman georganiseerd. Een erehaag van fakkels, Martin was Ajacied in hart en nieren, en twee rondes om de Nieuwmarkt heen. Het plein stond vol met mensen die nog een laatste keer afscheid wilden nemen van hun geliefde Martin. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]