Ga naar Content

Nieuw hoofdstuk in keeperscaroussel FC Volendam: Bakker verdringt Roggeveen

Na een reeks mindere resultaten gooide trainer Wim Jonk zijn basisformatie tegen Helmond Sport (5-1) niet volledig overhoop. Wel wisselde hij van keeper. Joey Roggeveen moest de eerder dit seizoen veroverde plek onder de lat afstaan aan Nordin Bakker die de competitie als eerste doelman was begonnen. 

Trainer Wim Jonk legt uit waarom hij niet voor Joey Roggeveen koos - NH Sport/Edward Dekker

"Het elftal heeft stabiliteit nodig"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

"Joey was de laatste wedstrijden wat onrustig. Dat leverde fouten op en het elftal heeft nu stabiliteit nodig", legt Jonk uit. "Als de keepers zo dicht bij elkaar liggen dan kun je de keuze maken om voor Nordin te kiezen, die het op trainingen uitstekend doet."

Ondanks een aantal minder sterke optredens van Roggeveen had Bakker zijn basisplaats niet zien aankomen. "Maar zenuwen had ik niet echt. Ik was er klaar voor vandaag", aldus de 23-jarige doelman die vorige maand te horen kreeg dat FC Volendam de optie in zijn contract niet zou lichten. "Tuurlijk wil je je extra in de kijker spelen."

Tekst gaat verder onder het interview met Nordin Bakker

"Tuurlijk wil je je extra in de kijker spelen"

FC Volendam-keeper Nordin Bakker

FC Volendam-keeper Nordin Bakker - NH Sport/Edward Dekker

Volgens Jonk is er door de wijziging niks veranderd in de situatie van de keepers voor volgend seizoen. De club had aangegeven als eerste met Roggeveen te zullen praten en de toekomst te bespreken. Bakker zit daardoor in de wachtkamer. Dat lijkt nu wat gecompliceerd te worden. Jonk:  "De situatie is zoals hij nu is. Joey heeft een aantal wedstrijden goed ingevuld, maar is wat grillig. Daar moet hij stappen in maken, wil hij de keeper worden waarvan je denkt: die potentie zit erin."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]