Ga naar Content

Jong Ajacied Kasanwirjo stak veel op van wedstrijd tegen AS Roma: "Meer gefocust"

Rustig en analyserend stond Neraysho Kasanwirjo vrijdagavond voor de camera. Toch baalde de verdediger van Jong Ajax flink van de nederlaag tegen TOP Oss (0-1) op de Amsterdamse Toekomst. "Beetje kutgevoel."

Gesprek met Kasanwirjo na de nederlaag tegen TOP Oss - NH Nieuws

"Eerste helft speel je ze aan alle kanten voorbij", blikt Kasanwirjo terug op het verlies tegen de Brabanders. "De tweede helft beginnen we stroef en scoren zij. Vervolgens kantelt de wedstrijd naar hen toe."

Ajax 1

Niet alleen verliest Kasanwirjo met Jong Ajax ook een dag eerder deed hij dat met Ajax 1 tegen AS Roma in de Europa League. De negentienjarige verdediger zat bij de selectie van Erik ten Hag en stak daar veel van op. "Ze zijn allemaal wat slimmer en meer gefocust voor en tijdens de wedstrijd. Daar kan ik veel leren om uiteindelijk ook daar te komen."

Bekijk hierboven het gesprek met Kasanwirjo en hieronder het gesprek met trainer Van der Gaag. Tekst loopt door onder de video.

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag over het verlies tegen TOP Oss - NH Nieuws

"Al hadden we de hele avond doorgevoetbald, dan hadden we 'm ook niet gemaakt"

Jong Ajax-trainer, Mitchell van der Gaag

"Typerend"

"Als je kijkt naar ons seizoen, dan was deze wedstrijd typerend", vertelt Mitchell van der Gaag op de Toekomst. De Amsterdamse coach was zeer ontevreden over het optreden van zijn ploeg. "We begonnen goed, maar na een half ebt het langzaam weg. En al hadden we de hele avond doorgevoetbald, dan hadden we 'm nog niet gemaakt."

Door de nederlaag staat Jong Ajax op de vijftiende plek. Volgend weekend gaan de Amsterdamse talenten op bezoek bij FC Eindhoven.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]