FC Volendam komt na rust op stoom en veegt vloer aan met Helmond Sport

FC Volendam heeft afgerekend met de mindere resultaten van de afgelopen week. Helmond Sport, de koploper in de vierde periode, kwam weliswaar op voorsprong, maar werd na rust volledig overlopen door een ontketende thuisploeg: 5-1.

De spelers van FC Volendam vieren het doelpunt van Derry John Murkin - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

FC Volendam kende een dramatisch paasweekend met nederlagen tegen SC Cambuur (3-0) en TOP Oss (2-0). Trainer Wim Jonk beloofde nieuwe energie, maar een grote verandering in de opstelling bleef uit. Doelman Joey Roggeveen moest wel zijn plek onder de lat afstaan aan Nordin Bakker.

Vroege achterstand

Boy Deul kreeg de eerste schotkans van de wedstrijd, maar schoot de bal tegen de voeten van Helmond-doelman Van Gassel. Dat Volendam niet de gelukkigste periode beleeft werd na tien minuten wel duidelijk, want de eerste kans voor Helmond Sport betekende meteen een doelpunt. Van Keilegom legde de bal in de verre hoek: 0-1.

Na het doelpunt voor de bezoekers bleef het spelbeeld hetzelfde. De Volendammers behielden het balbezit en het veldoverwicht, terwijl Helmond Sport op de counter loerde. Beide ploegen werden maar weinig gevaarlijk doordat het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Van beide kanten was het een povere wedstrijd. Vijf minuten voor de pauze ging een inzet Deul nog naast en verder kwamen de Volendammers niet.

Tekst loopt door onder de foto.

Samuele Mulattieri met een fraaie poging - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Echter kwam Het Nieuwe Oranje uitstekend uit de kleedkamer. In de 48ste minuut trok El Kadiri de stand gelijk met een fraai schot in de verre hoek. In de daaropvolgende minuten had Volendam via Samuele Mulattieri en Alex Plat ineens mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het begin van de tweede helft was dus veelbelovend en Derry John Murkin drukte de kansen ook uit in de score, waardoor Volendam voor het eerst in drie wedstrijden weer eens een voorsprong in handen had.

Tekst gaat verder onder het interview met trainer Wim Jonk

Volgens trainer Wim Jonk was na de 1-1 de ban gebroken - NH Nieuws

Kaartenhuis

Volendam was na rust ineens uiterst efficiënt en Denso Kasius maakte in de 60ste minuut het derde doelpunt binnen een kwartier: 3-1. Het kaartenhuis bij Helmond Sport viel helemaal in mekaar en de energie leek weer helemaal terug te zijn bij de Volendammers.

Mulattieri was nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Zelfs na het omspelen van de keeper kreeg hij de bal er in de 75ste minuut niet in, maar een minuut later had hij zijn goal wel te pakken. De Italiaanse huurling van Internazionale was het eindstation van een vlot lopende aanval en zette de 4-1 op het scorebord. Het hek was van de dam en in de 79ste minuut maakte Mulattieri zijn tweede van de avond na afleggen van Franco Antonucci.

FC Volendam-spelers vieren het doelpunt van Mularrieri - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

FC Volendam blijft door de overwinning op de zevende plaats. Het zag achtervolger Roda JC eerder op de avond punten verspelen in het inhaalduel met Almere City (0-0). De achterstand op nummer zes NEC Nijmegen bedraagt na vanavond vier punten. Volgende week vrijdag wacht de ontmoeting met Jong FC Utrecht.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Kasius, Tol (B. Plat/84), Van de Ven, Murkin; A. Plat (Twigt/81), Ben Sallam (Kaars/81), Antonucci; Deul (Eerdhuijzen/86), Mulattieri, El Kadiri (Beers/84)

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel, Reith, Joppen (Bastiaans/80), Van Hoorenbeeck, Van der Sluis; Dzepar, Vereijken (De Bie/62), Duijvestijn, Van Keilegom, Goselink (Thomassen/77), Louikili