Ga naar Content

Saskia staat in bloemenwinkel als auto tegen pui ramt: "Engeltje op mijn schouder"

De schade is enorm en het glas ligt overal op de stoep. Saskia van Baars staat buiten op de Raadhuisstraat in Heemstede nog bij te komen van de schrik. Rond half twaalf ramt een automobilist tegen de pui van haar bloemenwinkel aan. Op dat moment is ze samen met haar nicht in de winkel aan het werk. "Ik heb echt een engeltje op mijn schouder gehad."

Auto ramt pui bloemenwinkel, eigenaresse Saskia van Baars enorm geschrokken - Foto: NH Nieuws

"Ik stond in de deuropening toen het gebeurde. Maar een fractie daarvoor zat ik nog op de plek waar hij naar binnenreed. Ik ben echt door het oog van de naald gekropen", vertelt Saskia. Ook haar nicht heeft de crash vanuit de winkel zien gebeuren en ook zij komt er gelukkig goed vanaf.

'Mogelijk onwel geworden'

"Het gebeurde allemaal in een flits." Saskia denkt eerst aan een aanslag op haar zaak, maar dat blijkt al snel niet het geval te zijn. De automobilist wilde uitparkeren en is bij het wegrijden vermoedelijk onwel geworden. Hij ramt eerst een geparkeerde auto. "Daar zat een ouder echtpaar in. Die meneer stond op het punt van uitstappen, dus die is ook maar net de dans ontsprongen." Daarna ramt de bestuurder de pui van de bloemenwinkel en komt tot stilstand.

Saskia van Baars over het moment dat de auto de winkel ramt 

Auto ramt de bloemenwinkel van Saskia van Baars in Heemstede - NH Nieuws

De bestuurder is door ambulancepersoneel nagekeken en meegenomen naar het ziekenhuis. Volgens Saskia was ook hij erg ontdaan over wat er was gebeurd. Zelf moet ze haar klanten weer helpen, maar ze kan haar hoofd er maar moeilijk bijhouden. "De schade is enorm. Het is een houten kiosk, al minimaal vijftig jaar oud. Het is heel jammer. In deze coronatijd, met al die andere 'shit-toestanden', is het wel heel vervelend dat dit er ook allemaal nog bijkomt."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook