Ga naar Content

Keeper Kjell Scherpen schuldbewust na fout tegen AS Roma: "Een slecht moment"

De meeste aandacht na Ajax - AS Roma (1-2) ging uit naar doelman Kjell Scherpen en aanvoerder Dusan Tadic. De keeper blunderde bij de gelijkmaker en de spits miste een strafschop toen de Amsterdammers op voorsprong stonden. Ze blijven echter strijdbaar om de achterstand volgende week goed te maken.

Ajax-doelman maakt een grote fout bij de 1-1 van AS Roma - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

"Een slecht moment", zegt Scherpen over zijn fout tegen RTL7. "Alles wat je daarvoor doet, wordt teniet gedaan. Als ik zo'n bal nog honderd keer krijg, pak ik hem elke keer." Op de vraag of hij slecht zal slapen: "Ik zal wakker liggen, denk ik."

"Ik zal wakker liggen, denk ik"

ajax-doelman kjell Scherpen

Davy Klaassen zag Ajax twee "klote goals" tegen krijgen - NH Nieuws

Over het vertoonde spel van Ajax is Scherpen wel tevreden. "We hebben genoeg kansen gehad. Dat zij nog winnen maakt het wel extra zuur. Ik denk dat we vanavond de overhand en de controle hadden. Volgende week gaan we daar ook voor en moeten we veel goals maken.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tadic schuldbewust na gemiste penalty

Ook Tadic kreeg na rust een negatieve hoofdrol door een strafschop te missen. "Deze doet pijn", begint hij. "Ik moet de 2-0 maken uit de strafschop. Ik had niet verwacht dat de keeper zou blijven staan."

"Ik had niet verwacht dat de keeper zou blijven staan"

ajax-aanvoerder dusan tadic

"Als je teveel kansen mist, wordt het lastig. Maar het is wel een goede les en we moeten daar winnen. Daar moeten we volgende week alles aan doen", aldus de aanvoerder van Ajax.

De return is donderdag in Rome. Ajax moet minimaal twee keer scoren om kans te maken op een plaats in de halve finales.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]