IJmond

NL
V

Tientallen Wijk aan Zeeërs geprikt met overgebleven vaccins: "Beter dan in de koelkast"

8 april 2021, 19.00 uur · Aangepast 10 april 2021, 14.25 uur · Door Fred Segaar

Het nieuws verspreidde zich vliegensvlug in Wijk aan Zee: de deuren van de priklocatie gingen donderdagmiddag niet alleen open voor mensen die een uitnodiging hadden, maar ook voor 60-plussers zónder. De oorzaak: er was vaccin over. "Om die niet te gebruiken, is doodzonde", zegt huisarts Dennis Hooijberg, één van de prikkers. "In de arm van een patiënt doet-ie meer dan in de koelkast."

Enkele tientallen Wijk aan Zeeërs mochten, voordat ze officieel aan de beurt waren, een prik laten zetten met het AstraZeneca vaccin. "Ik kreeg opeens een belletje dat ik mocht komen. Die kans wilde ik niet voorbij laten gaan", zegt een man bij de deur van de sporthal. Een andere man in de rij: "Mijn vrouw werkt hier en zij belde mij dat er vaccins over waren."

Medische indicatie

Huisarts Dennis Hooijboer wil de indruk wegnemen dat iedereen die zich meldde, een spuit kreeg. Er moest een medische indicatie zijn. Voor mensen die hebben geholpen met prikken en medewerkers van de praktijk, gold een uitzondering.

Quote

"Mijn vrouw werkt hier en zij belde mij dat er vaccins over waren"

Inwoner Wijk aan Zee
"We hebben mensen zoveel mogelijk zelf benaderd. En als er aan de balie een patiënt zei dat hij nog wel iemand wist die ook gevaccineerd wilde worden, hebben we daarmee contact gehad. Dat waren allemaal mensen van boven de zestig met een medische indicatie. En het groepje dat zich onaangekondigd  bij de deur meldde, hebben we streng gecontroleerd of ze aan de eisen voldeden", aldus Hooijboer.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]