Ga naar Content

Calvin Stengs traint weer met de groep mee bij AZ

Goed nieuws voor AZ-trainer Pascal Jansen. De oefenmeester kon afgelopen zaterdag in de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Willem II geen beroep doen op Calvin Stengs vanwege een blessure. Inmiddels staat de aanvaller weer op het veld.

Calvin Stengs traint weer met de groep mee bij AZ - NH Nieuws

"Hij heeft de afgelopen dagen hard getraind", zegt Jansen. "Ik verwacht dat hij vandaag weer voor een deel met de groep gaat meetrainen. Misschien ook wel een iets groter deel, dat moeten we even bekijken. Maar het gaat goed met hem."

Tegen Sparta kan de trainer geen beroep doen op Teun Koopmeiners. De aanvoerder is naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Willem II voor één duel geschorst. "We hadden verwacht dat het misschien wel een wedstrijd meer zou zijn. Zaterdag moet hij dus missen, maar daarna is hij er weer bij."

"Henk heeft er toch wat veerkracht ingebracht, dat is ook hoe ik Henk ken"

az-trainer pascal jansen

AZ treft met Sparta een tegenstander die in vorm is. De ploeg van Henk Fraser is de laatste vijf wedstrijden ongeslagen. "Henk heeft er toch wat veerkracht ingebracht, dat is ook hoe ik Henk ken. Ze zijn moeilijk te verslaan, maar het is aan ons om dat zaterdag wel voor elkaar te krijgen", besluit Jansen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]