Amsterdam

NL
V

Partij voor de Dieren eist uitleg over hei-kabaal Westelijke Havengebied

7 april 2021, 21.20 uur · Aangepast 8 april 2021, 07.38 uur · Door Redactie Amsterdam

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil tekst en uitleg van het Amsterdamse stadsbestuur over de nachtelijke heiwerkzaamheden die dit weekend voor geluidsoverlast zorgden in het Westelijk Havengebied komen. Volgens de gemeente zijn er ontheffingen voor de werkzaamheden verleend, maar deze zijn volgens PvdD zo lastig te vinden dat bezwaar maken haast onmogelijk was. 

Klachtenregen na geluidshoverlast hei werk Amsterdam West - NH nieuws

De gemeente liet de volgende dag weten dat de benodigde ontheffingen en vergunningen waren afgegeven. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied zei in eerste instantie geen ontheffing te hebben verleend, maar de dienst kwam daar de volgende dag op terug. Vanwege de Paasdagen zou het voor de woordvoerder niet makkelijk zijn geweest om de informatie uit het systeem te halen.

Moeilijk vindbaar 

"Hoe kunnen Amsterdammers deze ontheffingen vinden en bezwaar maken als deze ontheffingen zelfs voor de Omgevingsdienst moeilijk vindbaar zijn?", vraagt Partij voor de Dieren-fractievoorzitter Johnas van Lammeren zich af. Hij wil van het stadsbestuur weten of er verbeterpunten zijn bij het vindbaar maken van vergunningen en ontheffingen en of Amsterdammers wel bezwaar hebben kunnen maken tegen het heien.

Van Lammeren vraagt verder waarom de werknemers van de telefooncentrale van de gemeente en de alarmcentrale van de politie niet op de hoogte waren gebracht van de nachtelijke heiwerkzaamheden.

Stille technieken

Ook zegt hij dat er volgens de regels de best beschikbare stille technieken gebruikt hadden moeten worden. "Is er bij dit project ingezet op deze stille technieken, zoals het boren van heipalen? Zo nee, waarom niet?", aldus Van Lammeren. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]