Ga naar Content

Geen West-Friese testevenementen: toch hoop voor de toekomst

In West-Friesland staan in april geen testevenementen gepland. Dit tot teleurstelling van verschillende organisaties. Maar ook is er hoop, zo blijkt uit een rondgang van NH Nieuws.

Videoprojectie op het pand van het Westfries Museum in 2019 - Foto: Westfries Museum \ Benno Ellerbroek

Marian Vleerlaag van het Westfries Museum laat weten dat het Hoornse museum zich had opgegeven als testevenement. "We wilden het heel graag omdat we een nieuwe tentoonstelling hebben: ambacht aan de wand. Er zullen veel aanvragen liggen, maar ik heb geen idee waarom wij zijn afgewezen. Dat is heel jammer, maar we wachten af wanneer we alsnog open kunnen."

Bij Kasteel Radboud in Medemblik kijken ze vooral met veel interesse naar de testevenementen die de komende maand gehouden worden. "We hadden graag open gewild, maar hebben begrip voor deze keuzes. Het is in ieder geval een goed teken dat dit nu gebeurt. Wij zijn er in ieder geval klaar voor", aldus een woordvoerder.

We hebben ons aangemeld, maar zijn helaas buiten de boot gevallen

Roel vente, directeur Schouwburg Het Park

Ook bij Schouwburg Het Park in Hoorn is er zowel teleurstelling als hoop, legt directeur Roel Vente uit. "We hebben ons aangemeld, maar zijn helaas buiten de boot gevallen. Er was een overaanbod van theaters die wilden meedoen. We balen er wel van, want we worden hard getroffen. Maar we hopen dat het meer oplevert richting de toekomst, hopelijk ook zonder extra maatregelen. Zelf hoop ik dat we vanaf oktober weer op de oude snelheid verder kunnen."

Zuiderzeemuseum popelt om open te gaan

Willeke Otten geeft namens het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen aan het jammer te vinden dat ze niet tussen de lijst van zeventien musea zitten. "We hebben vorig jaar al aangetoond dat mensen ons veilig kunnen bezoeken. Nu wordt het logistieke proces voordat je naar binnen gaat ook goed getest. Het is belangrijk dat dit ook goed geregeld is. We hopen als alles goed gaat het aanleiding is tot verdere versoepelingen."

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]