Ga naar Content

Ook burgemeesters Waddeneilanden roepen op terrassen te heropenen

De burgemeesters van de Waddeneilanden hebben gisteren een oproep gedaan om de terrassen weer zo snel mogelijk open te doen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vanmorgen laten weten, zo meldt onze mediapartner Texelse Courant.

Foto: Texelse Courant

Volgens de burgemeester van Ameland, voorzitter van het samenwerkingsverband De Waddeneilanden van de vijf eilanden, kan het openen van de terrassen leiden tot een betere spreiding van toeristen en daarmee minder druk op natuurgebieden. 

Burgemeester Uitdehaag liet op Twitter weten het eens te zijn met de burgemeester van Amsterdam die recent een oproep deed de terrassen zo snel mogelijk te heropenen.

In zijn column in de Texelse Courant van afgelopen vrijdag liet Uitdehaag al weten dat de beperkende maatregelen uit sociaal, maatschappelijk en economisch oogpunt bekeken niet te lang meer moeten duren.

Zorgen over veiligheid

De voorzitter van het samenwerkingsverband De Waddeneilanden kaartte in het Friesch Dagblad aan zich nog wel zorgen te maken over de veiligheid van eilandbewoners nu de toestroom van toeristen toeneemt, terwijl nog niet alle eilandbewoners zijn gevaccineerd.

De oproep van de eilandburgemeesters werd gedaan bij de burgemeesters van Leeuwarden (Buma) en Alkmaar (Roemers) die voorzitters zijn van de veiligheidsregio’s Fryslan en Noord-Holland Noord. Zij nemen deel aan het veiligheidsberaad waarin de voorzitters van de 25 veiligheidsregio de bestrijding van de crisis bespreken en het kabinet adviseren.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]