West-Friesland

NL
V

Clubleden MC Hardliners vandaag voor de rechter voor afpersing en gijzeling

8 april 2021, 07.30 uur · Aangepast 8 april 2021, 09.30 uur · Door Maaike Polder & Chantal Bos

Vijf leden van de motorbende MC Hardliners moeten zich vandaag en morgen verantwoorden voor de rechter in Alkmaar. De mannen uit Alkmaar, Hoorn, Amsterdam, Opmeer en Heerhugowaard worden ervan verdacht een man uit Opmeer te hebben afgeperst en gegijzeld. NH Nieuws is bij de rechtszaak.

Foto ter illustratie, Alkmaarse rechtbank - Maaike Polder / NH Nieuws

De verdachten zijn Jeremy N. uit Opmeer, Stanley S. uit Alkmaar, Stefan R. M. uit Hoorn, Dimitri C. uit Rotterdam (maar geboren in Heerhugowaard) en Bert K. uit Amsterdam.

Zij zouden het slachtoffer tussen 7 en 14 oktober 2019 geld hebben laten pinnen om een schuld te vereffenen, maar het bleek dat hij niet genoeg geld op zijn bankrekening had. Daarom zouden ze hem ook naar casino's hebben gebracht om daar te gokken.

Advocaat van één van de verdachten, Remco Kint, laat weten dat ze allemaal enige betrokkenheid ontkennen. De rechtszaak is vanwege het coronavirus een paar keer uitgesteld. Vandaag dient het eerste deel van de zaak, morgen de tweede.

Benieuwd wat we weten van de groeiende motorclub MC Hardliners, die in 2019 vanuit de gevangenis is opgericht door voormalig president van de Hells Angels Lysander de R. en inmiddels 22 afdelingen kent? 

Gisteren maakte NH Nieuws bekend dat, na Haarlem, ook Hoorn en in de loop van 2021 Heerhugowaard en Langedijk het dragen van de colors (logo) van MC Hardliners verbiedt. Dit logo lijkt namelijk op dat van de verboden motorclub Hells Angels. 

Het verbod is aangepast in de Algemeen Plaatselijke Verordening. Daarin staat dat je 'geen dingen met uiterlijke kenmerken mag dragen of vervoeren die sterke gelijkenis hebben van een organisatie die bij rechtelijke uitspraak of bestuurlijk besluit verboden is'. 

Motorclubs als Hells Angels, No Surrender, Satudarah en Bandidos zijn verboden. MC Hardliners is dat nog niet. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]