IJmond

NL
V

Weer mondjesmaat publiek bij Telstar, Stadsschouwburg doet niet mee aan proef

7 april 2021, 10.29 uur · Aangepast 7 april 2021, 11.49 uur · Door Redactie IJmond

Telstar mag op 30 april thuis tegen Jong PSV weer publiek ontvangen. 380 mensen worden toegelaten in het Bukostadion. Op de lijst van de Rijksoverheid is het voorlopig de enige wedstrijd van de club waar (een beperkt aantal) kijkers worden toegelaten. 

NH Sport / Thomas Brood

De Stadsschouwberg Velsen is niet aangewezen voor de proef, die is bedoeld om inzicht te krijgen in hoe en wanneer er weer evenementen met publiek kunnen worden gehouden. De wedstrijd van Telstar is het enige evenement in de regio waar voorlopig publiek is toegestaan.

Negatief testbewijs

Mensen die de wedstrijd tegen Jong PSV willen bijwonen, moeten in bezit zijn van een negatief testbewijs. Dat mag niet ouder zijn dan 48 uur. Er komen speciale teststraten voor dit initiatief. Dat zijn andere locaties dan de bestaande van de GGD. Op dit moment is Haarlem voor mensen uit Velsen de dichtstbijzijnde. Zie hier voor de complete lijst van testlocaties.

De derby tegen Volendam op 25 april komt nog te vroeg voor het experiment. Dat duel wordt nog zonder publiek  gespeeld. Wat er met de laatste thuiswedstrijd van Telstar zal gebeuren, woensdag 12 mei thuis tegen Jong Ajax, is nog niet bekend. Stadionmanager Joeri Leenaars, is blij dat Telstar is aangewezen voor de proef. "Echt fijn dat we weer publiek mogen ontvangen, al is het mondjesmaat. Het is een mooie manier om het seizoen af te maken." 

Stadsschouwburg

Dat de Stadsschouwburg Velsen buiten de proef valt, vindt directeur Manon Koers jammer. Maar ze kan er mee leven: "Er zijn zo veel schouwburgen en theaters die zich hebben opgegeven. Wij zij een relatief klein theater. Dan wordt op een gegeven moment gewoon een keuze gemaakt."   

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]