Sport

NL
V

Ajax - AZ eind april met beperkt publiek

6 april 2021, 18.03 uur · Aangepast 6 april 2021, 20.25 uur · Door Thomas Brood

Voetbalclubs in het betaalde voetbal hebben toestemming gekregen om eind april als test publiek toe te laten bij de wedstrijden. Dit betekent dat op 25 april bij Ajax - AZ er maximaal 7.500 toeschouwers aanwezig mogen zijn in de Johan Cruijff ArenA.

Pro Shots/Stanley Gontha

De fans moeten wel aantonen dat ze geen corona hebben en een testbewijs kunnen overleggen. Dit gebeurt volgens de fieldlabs testevenementen die de overheid eerder al organiseerde bij twee eerste divisie wedstrijden en de interland tussen het Nederlands elftal en Letland.

Bekerfinale Ajax - Vitesse

De bekerfinale tussen Ajax en Vitesse (18 april) moet zonder publiek worden gespeeld. Wel heeft de overheid toestemming gegeven om in de Johan Cruijff ArenA en in de Gelredome de wedstrijd te bekijken op een groot scherm. In Arnhem mogen 3.000 fans de wedstrijd bekijken en in Amsterdam 5.000.

KNVB-directeur Eric Gudde is blij met de nieuwe stap. "Voor het eerst hebben we tijdens een speelronde bij alle wedstrijden toeschouwers op de tribune. Het nieuwe wettelijk kader voor sneltesten moet in mei actief worden. Met nog een aantal spannende speelrondes te gaan, is het realistisch dat dit seizoen eindigt zoals het is begonnen: met supporters in de stadions die de spelers aanmoedigen."

Quote

"Met nog een aantal spannende speelrondes te gaan, is het realistisch dat dit seizoen eindigt zoals het is begonnen: met supporters in de stadions"

knvb-directeur eric gudde

Op 25 april staat FC Volendam - Telstar gepland. Het lijkt erop dat die wedstrijd nog zonder publiek gespeeld moet worden. Op de lijst die rijksoverheid heeft bekendgemaakt is het duel van 30 april tussen Telstar en Jong PSV als fieldlab aangewezen. Net zoals het duel tussen MVV en FC Volendam op 30 april. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]