IJmond

NL
V

Wijkertunnel dicht door ongeluk met meerdere auto's

6 april 2021, 17.23 uur · Aangepast 6 april 2021, 17.37 uur · Door Redactie

Door een ongeluk met vier auto's is de Wijkertunnel bij Beverwijk dicht op de A9 in de richting van Amstelveen. Een slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De tunnel is waarschijnlijk tot 18.00 uur gesloten.

rwsverkeersinfo.nl

Het ongeluk gebeurde rond 14.50 uur. Volgens Rijkswaterstaat zijn de brandweer en ambulance aanwezig om de slachtoffers te helpen. Een woordvoerder van de veiligheidsregio zegt tegen NH Nieuws dat er één persoon naar het ziekenhuis is gebracht. Hoeveel mensen betrokken zijn bij het ongeluk, kan de woordvoerder niet zeggen. 

Na het ongeluk moest het verkeer dat in en buiten de tunnel stond worden weggeleid. Rond 16.20 uur liet Rijkswaterstaat weten dat de politie was gestart met onderzoek. Als dit is afgerond is, moeten alle betrokken voertuigen en brokstukken nog worden weggehaald. Dit gaat waarschijnlijk tot 18.00 uur duren. 

Velsertunnel

Het verkeer op de A9 moet bij knooppunt Beverwijk omrijden via de Velsertunnel op de A22. Hierdoor staat daar nu een file met een vertraging van een kwartier. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]