Ga naar Content

Gerelateerde videos

Bruggenbouwers een kok en een robothond in Pak An Doen (27)

Isabella Prins brengt een bezoek aan een bedrijf op Schiphol Rijk waar spelen een belangrijk hulpmiddel is om complexe werksituaties te onderzoeken.

Foto: Pak An Doen

Legoblokjes en Fischer Techniek worden gebruikt om bijvoorbeeld beter inzicht te krijgen in een veranderende brouwerij-situatie. Of om een studie te doen naar de bijeffecten van Brexit.

Foto: Pak An Doen

En Isabella laat er de 'hond' uit. Die is ook lid van het personeel en kan helpen bij, voor de mens, gevaarlijke situaties. Of meehelpen bij het bestrijden van een gevolg van Covid pandemie: Het tekort aan puppies. Maar daar is een ander bedrijf voor nodig. 

Foto: Pak An Doen

Een ander gevolg van corona overkwam Olivier Lieshout. Hij werkte als kok in een restaurant en raakt zijn baan kwijt. Olivier is opgeleid als econoom, maar zijn hart ligt bij de horeca. Dus bleef hij dicht bij zijn koks-vak en ging verse diepvriesmaaltijden maken. En hij brengt ze ook nog eens zelf, op de fiets, rond. 

Foto:

En twee Amsterdamse bruggenbouwers laten zich ook al inspireren door bouwen met blokjes. Zij bedenken en ontwerpen modulaire bruggen die ook nog eens duurzaam gemaakt gaan worden.

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]