Ga naar Content

Daling aantal coronabesmettingen Beverwijk en Velsen, stijging Heemskerk en Uitgeest

Het aantal mensen in de IJmond dat de afgelopen week  positief is getest op corona is in Heemskerk en Uitgeest gestegen, maar in Beverwijk en Velsen juist afgenomen ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Foto: Adobe Stock

In Heemskerk en Uitgeest is er sprake van een lichte toename vergeleken met de vorige periode. In Heemskerk zijn per 100.000 inwoners in de afgelopen week 389 mensen positief getest, een lichte stijging met de week daarvoor. Dat betekent in de praktijk dat daar de afgelopen twee weken 121 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 119.

In Uitgeest zijn per 100.000 inwoners daar in de afgelopen week 263 inwoners positief getest. In de praktijk betekent dit dat er 36 personen positief hebben getest op corona, 10 meer dan in de periode daarvoor.

Beverwijk en Velsen

In de gemeenten Beverwijk en Velsen is deze week sprake van een daling. In Beverwijk zijn per 100.000 inwoners in de afgelopen week 320 inwoners positief getest. In de praktijk betekent dit dat er 133 personen positief hebben getest op corona, 9 minder dan in de periode daarvoor.

In Velsen zijn in de afgelopen week per 100.000 inwoners 358 mensen positief getest. Dit betekent dat er daar de afgelopen twee weken 246 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 291. 

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken in jouw gemeente:

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]