Amstelland

NL
V

Twee gewonden bij botsing politieauto met personenauto

5 april 2021, 16.01 uur · Aangepast 5 april 2021, 18.24 uur · Door Stella Vrijmoed

Op de N207 tussen Nieuw-Vennep en Leimuiden is het vanmiddag tot een botsing gekomen tussen een politieauto en een personenauto. In de auto zaten twee volwassenen en een klein kindje. Beide volwassenen zijn naar het ziekenhuis gebracht om hun verwondingen te laten behandelen.

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De politieauto reed met zwaailicht en sirene op de N207. Omdat hulpdiensten onder bepaalde voorwaarden sommige verkeersregels mogen negeren, sloeg de politieauto af richting de A4 op een plek waar dit normaal niet toegestaan is, zegt een woordvoerder.

Deze vertelt verder dat een vrachtwagen de politieauto de afslag zag maken en vaart minderde. Maar de auto die achter de vrachtwagen reed, zou de ongewone manoeuvre niet op tijd hebben gezien. Een botsing tegen de flank van de politieauto volgde.

Flinke schade

In de personenauto zaten drie mensen, waaronder een peuter. De twee volwassenen zijn gewond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, het kleine kindje bleef ongedeerd.

Ook zijn er geen politiemensen gewond geraakt, al hebben beide auto's flinke schade. De politie doet onderzoek naar de aanrijding. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]