Ga naar Content

Ajax Vrouwen wint Eredivisie Cup na zege op FC Twente

Ajax Vrouwen heeft de Eredivisie Cup gewonnen. De Amsterdamse voetbalvrouwen versloegen in de bekerfinale FC Twente met 3-2.

Ajax Vrouwen winnen de Eredivisie Cup na zege op FC Twente - Foto: Orange Pictures

FC Twente had in de openingsfase weinig in de brengen tegen het offensieve spel van Ajax Vrouwen. Nikita Tromp zette de Amsterdammers al na zeven minuten op voorsprong. Marjolijn van den Bighelaar verdubbelde in de 31ste minuut de score.

Nog voor de rust stelde FC Twente orde op zaken. Fenna Kalma schoot in de 42ste minuut binnen en in twee minuten later trok Sisca Folkertsma de score gelijk: 2-2. Vlak na rust zette aanvoerdster Van den Bighelaar de Ajax Vrouwen weer op voorsprong: 3-2. Een doelpunt van Stefanie van der Gragt werd afgekeurd.

Eredivisie Cup

Ajax Vrouwen winnen dankzij de 3-2 overwinning de Eredivisie Cup en mag zich de tweede winnaar van het toernooi noemen. De Eredivisie Cup is een laddercompetitie. De Ajax Vrouwen wonnen bijna alle wedstrijden en speelden daardoor de finale.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]