Onnauwkeurig Telstar doet zichzelf tegen Jong FC Utrecht opnieuw tekort

Telstar heeft een spannende wedstrijd tegen Jong FC Utrecht niet weten te winnen. Waar de doelpunten voor de bezoekers gemakkelijk vielen, waren de Velsenaren te onnauwkeurig in de afwerking: 2-3.

Telstar kwam erg matig uit de startblokken tegen de beloften van FC Utrecht. De Domstedelingen kennen een matige tweede seizoenshelft, maar bezorgden Telstar binnen een kwartier flinke kopzorgen. Remko Balk en Jeredy Hilterman zetten Jong FC Utrecht al snel op een 2-0 voorsprong.

Achtervolging

Telstar moest in de achtervolging. Glynor Plet maakte na 21 minuten de aansluitingstreffer, maar overtuigend was het allemaal niet in Velsen-Zuid. De ploeg ging op jacht naar de gelijkmaker, maar echte uitgespeelde kansen bleven uit.

Jasper Schendelaar, die wordt gehuurd van AZ en daar na dit seizoen transfervrij vertrekt, hield Telstar vlak voor rust in de wedstrijd. Tot twee keer toe lag de doelman in de weg op pogingen van Jong FC Utrecht om de wedstrijd voor rust al te beslissen.

Bekijk hieronder de reactie van Andries Jonker na de nederlaag tegen Jong FC Utrecht. Tekst loopt door onder de video

Andries Jonker na de nederlaag tegen Jong FC Utrecht - NH Nieuws

Ook na rust kreeg Jong FC Utrecht meteen de kansen. Een één-op-één-situatie leverde meteen groot gevaar op, maar de bal werd naast het doel van Schendelaar geschoten. Het kon niet goed blijven gaan en in de 53ste minuut rondde Velanas een uitgelezen mogelijkheid wel af : 1-3.

Terug in de wedstrijd

Uit het niets kwamen de Witte Leeuwen terug in de wedstrijd. Gyliano van Velzen maakte in de 63ste minuut de aansluitingstreffer, waardoor Telstar ineens weer in een resultaat mocht blijven geloven. De Velsenaren drongen na het doelpunt behoorlijk aan en kregen de nodige mogelijkheden. Het vizier stond alleen niet op scherp, want veel doelpogingen gingen naast de goal van Utrecht-doelman De Keijzer.

In de slotminuten kreeg Welat Cagro nog twee grote kansen. In eerste instantie kopte de invaller de bal tegen de keeper, waarna hij de daaropvolgende kans met de voet ook niet tussen de palen wist te krijgen.

Door de 2-3 nederlaag tegen Jong FC Utrecht is Telstar een aantal plaatsen gezakt op de ranglijst. Na 31 wedstrijden staan de Velsenaren twaalfde met 37 punten. Met twee nederlagen in de vierde periode zijn de kansen op de play-offs zo goed als verdampt.

Opstelling Telstar: Schendelaar; Bronkhorst, El Yaakoubi, Berenstein (Liesdek/78), Regeling, Fernandes (Cagro/64); Vandermeulen (Kökcü/64), Van Doorm, Najah (Eindhoven/78); Plet, Van Velzen

Opstelling Jong FC Utrecht: De Keijzer; Pabai, Meissen, Mukeh, Culhaci; Huizing, Van den Berg, Balk (Fernandes/46); Mallahi (Ikeshita/89), Hilterman (Pieters/90), Velanas