Ga naar Content

Erehaag voor overleden snowboardkoningin Bibian Mentel

De maandag overleden snowboardkoningin Bibian Mentel is vandaag in Laren gecremeerd. De uitvaart werd gehouden in kleine kring. Om toch fans en dierbaren ook de kans te geven om afscheid te nemen, had de familie van Mentel opgeroepen een erehaag te maken vanaf haar huis naar het crematorium. Kijk het afscheid hieronder terug.

Erehaag voor overleden Bibian Mentel - NH Nieuws

De route liep van Loosdrecht, via Hilversum, naar het crematorium in Laren. Langs die route konden mensen Bibian een laatste groet brengen. Er werden bloemen op de rouwauto gelegd.

Zodra de uitvaart begon, werd iedereen verzocht het terrein rondom het crematorium te verlaten.

Bibian Mentel

Snowboardkoningin Bibian Mentel overleed maandag na een jarenlange strijd tegen kanker. Vaak overwon ze de ziekte en maakte ze daarna grote sportieve successen mee door onder meer drie Paralympische gouden medailles te winnen. Vorige maand kreeg ze te horen dat er weer uitzaaiingen waren gevonden in haar hersenen en genezing niet meer mogelijk was. 

Bibian was erg geliefd, onder meer door haar positivisme, doorzettingsvermogen en veerkracht. Dat was voor veel mensen een bron van inspiratie.

Foto: NH Nieuws

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]