Ga naar Content

Inzamelingsactie voor getroffen eigenaar van uitgebrande vliegtuigloods loopt storm

Er is in korte tijd ruim 35.000 euro opgehaald voor het gezin dat boven de vliegtuigloods woont die vannacht is uitgebrand in Hilversum. Het gezin kon op tijd het huis verlaten, maar volgens de starter van de actie hebben ze niets meer, behalve de kleren die ze snel aan konden trekken.

Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

De brand ontstond vannacht rond 1.30 uur in de loods aan de Rading in Hilversum. De oorzaak van de vuurzee is nog niet duidelijk, maar vanmorgen is duidelijk dat de politie in groten getale aanwezig is om onderzoek te doen. 

Volgens de maker van de actie, naar eigen zeggen een goede vriend van eigenaar Ronald, is de eigenaar zijn 'huis, werkplaats en broodwinning kwijt'. 

Daglicht

Bij daglicht is te zien dat een deel van de vliegtuigen die in de loods stonden is gered. 

"Hij en zijn gezin verdienen als geen ander om nu geholpen te worden weer een bestaan op te bouwen, een nieuwe werkplaats met woning is daar een onlosmakelijk deel van, vandaar deze oproep om allemaal een duit in het zakje te doen", is te lezen op de site van de inzamelingsactie. Mensen voelen zich duidelijk geroepen om te doneren, want het ene na het andere hoge bedrag wordt ingelegd om Ronald te helpen. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]