Ga naar Content

Gewonde bij brand in bedrijfspand Enkhuizen

In de schoorsteen van een bedrijfspand aan de Zoutketen in Enkhuizen is vanmorgen rond 5.15 uur brand uitgebroken. De brand is overgeslagen naar het dak. Hierbij is iemand gewond geraakt. De brand is onder controle. 

Brand bij visgroothandel Schilder in Enkhuizen - NH Nieuws

Verslaggever Maarten Edelenbosch is op dit moment aan de Zoutketen. De brand is net onder controle en wordt nog nageblust. "De brand woedde in een visrokerij en visgroothandel. Het lijkt erop dat de brand is ontstaan in de schoorsteen, tijdens het roken van de vis." Eerder, toen de brand nog woedde zag hij vooral veel rook. "En de schoorsteen is helemaal vervormd van de hitte."

Iemand zou zelf hebben geprobeerd de brand te blussen en is hierbij gewond geraakt. De gewonde is met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. 

Slijptol

De brandweer was bang dat het vuur tussen de wanden weer op zou laaien. "De buitenkant van bedrijf is van staal en de brandweer is nu met een slijptol de zijkant aan het openzagen. Waarschijnlijk kunnen ze er op die manier makkelijker bij", vertelde de verslaggever eerder vanmorgen.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio liet eerder aan NH Nieuws weten dat de brand is ontstaan in een rookruimte van het bedrijfspand, waarna het vuur is overgeslagen naar het dak. 

Brand in bedrijfspand Enkhuizen - Inter Visual Studio

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]