Gooi

NL
V

Huizen ontruimd door brand in loods op vliegveld Hilversum

2 april 2021, 06.31 uur · Aangepast 2 april 2021, 11.32 uur · Door Redactie

In een loods aan de Rading in Hilversum is vannacht rond 1.30 uur brand uitgebroken. Verschillende woningen in de buurt werden ontruimd. De brandweer laat weten dat er niemand gewond is geraakt. 

Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat aan NH Nieuws weten dat de brand onder controle is, maar de brandweer voorlopig nog wel nablust. Vanwege de rookontwikkeling zijn verschillende woningen ontruimd. Er werden 38 mensen opgevangen in het gemeentehuis in Loosdrecht. 

Bij de brand is een loods, met daarin vliegtuigjes, helemaal uitgebrand. De woning die daar naast stond is ook in de as gelegd. Een tweede hangaar is niet volledig uitgebrand. "Uit de tweede loods zijn acht of negen vliegtuigjes door de brandweer naar buiten gereden", vertelt de woordvoerder. "Die loods is niet afgebrand, maar heeft wel veel brand- en waterschade."

Rond 5.00 uur konden de geëvacueerde bewoners weer naar huis. 

De woordvoerder spreekt hieronder over 75 geëvacueerde bewoners. Later bleek dat het om 38 bewoners ging. Tekst loopt door onder de video.

Loods in brand op vliegveld Hilversum - Inter Visual Studio

Er ontstond tijdens het blussen een probleem met de waterwinning. "Op anderhalve kilometer hebben wij een grote vijver", vertelde de woordvoerder vannacht. "Daar wordt het water vandaan gehaald om hier de bluswerkzaamheden te hervatten." 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]