Ga naar Content

Afscheid van Bibian Mentel zaterdag met militaire ceremonie

De deze week overleden paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel uit Loosdrecht zal komende zaterdag tijdens haar afscheid geëerd worden met een militaire ceremonie. Na een stoet van Loosdrecht via Hilversum naar Laren, brengen militaire dragers van het Koninklijk huis haar naar het crematorium. Dat heeft de Mentality Foundation bekendgemaakt.

Foto: Daniel Kroll

De stoet vertrekt rond 9.00 uur vanuit Loosdrecht. Omdat er vanwege de coronamaatregelen niet meer dan 50 mensen aanwezig mogen zijn bij de uitvaartdienst, kunnen vrienden, kennissen en belangstellenden langs een speciale route een erehaag vormen voor Bibian. Volgens de nadrukkelijke wens van Bibian zelf wordt iedereen gevraagd zich daarbij aan de coronamaatregelen te houden.

Dit is de route waarlangs belangstellenden zaterdag een erehaag kunnen vormen:

Foto:

De dienst vindt vervolgens in besloten kring plaats in het crematorium in Laren.

De drievoudig paralympisch kampioene overleed afgelopen zondag op 48-jarige leeftijd, na een 22 jaar durende strijd tegen kanker. Toen werd bij haar voor het eerst botkanker geconstateerd. De ziekte keerde keer op keer terug, maar Mentel wist iedere keer terug te vechten. Totdat ze afgelopen maand te horen kreeg dat ze uitzaaiingen had in haar hersenen en genezing niet meer mogelijk was.

NH Nieuws blikte eerder deze week terug op het veelbewogen leven van Bibian Mentel:

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]