Haarlem

NL
V

Haarlemmer (19) opgepakt voor mishandelen transvrouw Annabelle

1 april 2021, 17.27 uur · Door Dimitri Walbeek

Dankzij camerabeelden is een 19-jarige Haarlemmer opgepakt voor het mishandelen van transvrouw Annabelle. Dat gebeurde op 24 maart in een Albert Heijn aan de Kruisstraat in Haarlem.

Annabelle en Maya - NH Nieuws / Paul Tromp

De 58-jarige kreeg die avond rond half negen een klap in haar gezicht waardoor ze haar bewustzijn verloor. Ze belandde in het ziekenhuis en heeft nog dagelijks last van die klap, vertelt ze. Het slachtoffer is blij dat de vermoedelijke dader is opgepakt: "Op zich is dat handig voor de zaak. Maar ik ben ook voorzichtig. Ik wacht af wat de arrestatie betekent voor de zaak", zei ze vanmiddag. Ze had toen net gehoord dat de man is aangehouden.

Camerabeelden

Annabelle heeft eerder geweld meegemaakt in haar transformatie van man naar vrouw en dat leidde toen niet tot een rechtszaak. "Ik wil dus eerst weten of het openbaar ministerie de zaak dit keer wel oppakt. Dit keer zijn er camerabeelden van de dader en dat scheelt zeker heel veel."

Ze zei eerder tegen NH Nieuws dat ze hoopt de dader eens te kunnen ontmoeten. "Er loopt een groot onderzoek en hij zal zich daardoor nu al een beetje angstig en bedreigd voelen. Dat is al een goede les. Harder straffen heeft allemaal niet zo'n zin, daar leren ze niks van. Het is belangrijker om met elkaar hierover te praten en dat hij zich ook eens gaat inleven in de persoon tegen wie hij dit gedaan heeft."

De verdachte zit vast op het bureau en zal worden verhoord, meldt de politie. 

NH Nieuws sprak Annabelle vorige week na de mishandeling: 

Transgender Annabelle bewusteloos geslagen in Haarlemse supermarkt - NH Nieuws

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]