Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Seizoen Ajacied Daley Blind voorbij, maar EK-droom nog in leven

1 april 2021, 15.48 uur · Door Thomas Brood

Het seizoen voor Ajacied Daley Blind zit erop, maar hij hoopt nog wel op het EK. Dat laat de Amsterdamse club weten.

Blind moet er geblesseerd vanaf tegen Gibraltar - Pro Shots / Marcel van Dorst

Dinsdag raakte Blind geblesseerd in de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Gibraltar (7-0 winst). Op het eerste gezicht leek het om een knieblessure te gaan, maar na onderzoek in het ziekenhuis bleek de enkel het grootste probleem.

"Vandaag bleek na onderzoek in het ziekenhuis dat er gelukkig geen schade aan de knie is, maar wel dat de voorste enkelband van mijn linkerenkel is gescheurd. Ik ga ervan uit dat mijn seizoen bij Ajax voorbij is. Volgende week word ik geopereerd. Als echt alles tijdens de revalidatie meezit, heb ik de hoop dat ik het EK nog kan halen", meldt Blind.

"Als echt alles tijdens de revalidatie meezit, heb ik de hoop dat ik het EK nog kan halen"

Ajacied daley blind

De voetballer laat verder weten dat hij enorm baalt nu de prijzen verdeeld gaan worden. Ajax is de koploper in de eredivisie, speelt op 18 april de bekerfinale tegen Vitesse en is nog actief in de Europa League.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]