Ga naar Content

Buren ergeren zich kapot aan duivenvoerende Egmondse

Een Egmondse familie is helemaal klaar met de buurvrouw die steeds de duiven voert en het slappe optreden van de gemeente tegen haar. Door het voeren hangen de vogels constant in hun straat rond en poepen de boel onder. De ergernis liep zo hoog op dat uiteindelijk de Raad van State zich er over boog. Die gaf de familie deze week gelijk.

Foto: Pixabay/Suraj

Acht jaar geleden trad de gemeente nog wel op tegen de duivenvoerende buurvrouw van de familie Koelink uit Egmond aan Zee, meldt mediapartner Duinstreek Centraal. Er werden toen meer dan honderd duiven uit de Wilhelminastraat weggehaald. Gesprekken met de Egmondse om te stoppen met voeren leverden niets op.

Zelfs nadat haar echtgenoot en dochter op haar hadden ingepraat, ging de vrouw na verloop van tijd weer over op het voeren van duiven. De familie Koelink vroeg daarom in 2018 opnieuw aan de gemeente om op te treden tegen de enorme overlast.

'Eén grote smeerboel'

Het aantal duiven is de afgelopen jaren weer gestaag toegenomen, stelt de familie. De vogels poepen overal. Vooral de daken zijn volgens de Koelinks één grote smeerboel, en hebben daaronder te lijden. Maar de gemeente vond de overlast nog niet ernstig genoeg, waarna een gang naar de rechter volgde.

De hoogste rechter geeft de klagers nu gelijk en oordeelt dat de gemeente meer onderzoek naar de poepende duiven moet doen, en dan een nieuw handhavingsbesluit moet nemen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]