Ga naar Content

Laatste groet van Spaarndam aan bekende inwoner

Honderden mensen langs de straat, vele vlaggen halfstok: Spaarndam liep vanochtend massaal uit om een laatste groet te brengen aan dorpsgenoot Henk Goebert, die op 25 maart op 76-jarige leeftijd overleed.

Foto: NH Nieuws/Paul Tromp

Henk Goebert was als vrijwilliger bij ontzettend veel activiteiten in het dorp betrokken. Vandaar dat veel mensen hem kenden. Hij had veel bestuursfuncties en was nauw betrokken bij de voetbalvereniging, de softbal en was bijvoorbeeld ook mede-oprichter van de klaverjasvereninging in het dorp. Begin maart ontving hij van de burgemeester nog de eremedaille van de gemeente omdat de mede door hem opgerichte klaverjasvereniging SV Spaarnwoude vijftig jaar bestond.

Kijk hieronder naar beelden van het afscheid van Henk Goebert:

Afscheid van bekende Spaarndammer Henk Goebert - NH Nieuws

Duizenden foto's

De overleden Spaarndammers was, naast zijn vroegere drukke werkzaamheden als directeur van Brantjes Papier in Haarlem, betrokken bij de sinterklaasintochten, Koningsdag en de stichting Dorpsfeesten. Volgens zoon Richard was zijn vader bij de Dorpsfeesten van oudsher continu bezig met foto's maken. "Echt duizenden foto's maakte hij. Dan kwam hij thuis en ging hij ze, voor de digitale tijd, thuis uitprinten en ze dan weer allemaal ophangen. Hij zette zich altijd heel veel vrijwillig in voor allerlei clubs."

Honderden mensen, van wie sommige in sportkleding, stonden vanochtend bij de omnisportvereniging Spaarnwoude om Goebert de laatste eer te bewijzen. Daar stonden mensen onder meer in een grote kring en reed de stoet met Henk Goebert door de tent van de Dorpsfeesten.

Henk Goebert is daarna overgebracht naar afscheidshuis en crematorium Sterrenheuvel aan de Vergierdeweg in Haarlem.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]