Ga naar Content

Ajax-contract Maarten Stekelenburg opgezegd; onderhandelingen gaan door

Het contract van Maarten Stekelenburg bij Ajax is formeel opgezegd. Dat betekent niet direct dat de 38-jarige doelman zal vertrekken, want beide partijen zijn nog met elkaar in gesprek.

Ajax-doelman Maarten Stekelenburg - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Sinds begin februari is Stekelenburg de eerste keeper van Ajax. Hij vervangt André Onana, die voor een jaar geschorst is. Zijn optredens werden beloond met een plaats in de selectie van het Nederlands elftal voor de duels met Turkije, Letland en Gibraltar. Stekelenburg zat drie keer negentig minuten op de bank.

De Telegraaf meldt verder dat Ajax ook de contracten van Oussama Idrissi (gehuurd van Sevilla), Quinten Timber, Enric Llansana, Neraysho Kasanwirjo, Anass Salah-Eddine en Daan Reiziger zijn opgezegd. Reiziger lijkt te vertrekken, maar met de rest wordt nog gesproken.

Volgens de cao in het betaald voetbal moeten clubs op 1 april aan spelers met een aflopend contract laten weten wat de toekomstplannen zijn.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]