Gooi

NL
V

Uitvaart Bibian Mentel zaterdag, mensen kunnen langs de route afscheid nemen

31 maart 2021, 14.43 uur · Aangepast 31 maart 2021, 17.03 uur · Door Sjoerd Stoop

De afgelopen maandag overleden snowboardkampioene Bibian Mentel (48) wordt komende zaterdag gecremeerd. Dat maakt haar familie bekend. Vanwege de gevolgen van het coronavirus is de uitvaart in kleine kring, maar de familie wil mensen wel de kans geven afscheid van Bibian te nemen.

Daniel Kroll

Voorafgaand aan de uitvaart van Bibian wordt de route bekend gemaakt van het crematorium naar waar de uitvaart plaatsvindt.  Mensen die afscheid van Bibian willen nemen kunnen langs de kant van de weg staan. 

De familie van Bibian roept mensen die afscheid willen nemen uitdrukkelijk op om, ook langs de kant van de weg, de coronamaatregelen op te volgen. "Dat zou Bibian haar wens zijn. Dus ben lief voor elkaar, hou je aan de maatregelen, maar laten we met z'n allen een mooie herinnering creëren", zo schrijven ze op Instagram.

De route wordt naar verwachting donderdagmiddag of vrijdagochtend bekend. 

Snowboardkoningin

Snowboardkoningin Bibian Mentel overleed maandag na een jarenlange strijd tegen kanker. Vaak overwon ze de ziekte en maakte ze daarna grote sportieve successen mee door onder meer drie Paralympische gouden medailles te winnen. Eerder deze maand kreeg ze te horen dat er weer uitzaaiingen waren gevonden in haar hersenen en genezing niet meer mogelijk was. 

Bibian was erg geliefd, onder meer door haar positivisme, doorzettingsvermogen en veerkracht. Dat was voor veel mensen een bron van inspiratie.

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]