Ga naar Content

Ontwerper maakt compact keukeneiland: "De keuken is een meubelstuk geworden"

Ontwerper Remi Versteeg ergert zich groen en geel aan de keuken en met name aan dat ene kastje. En zoals het wel vaker gaat, besloot hij dat het anders moest en ging aan de slag met een nieuw keukenconcept. Een compact kookeiland waar alles in zit wat je nodig hebt om te koken en wat in een fabriek gemaakt kan worden.

Door alle bestaande oplossingen los te laten is een nieuwe keuken ontstaan met een aantal opvallende oplossingen. Meest in het oog springend zijn de kookplaten. Drie losse ronde inductieplaten liggen midden in het 90 centimeter brede werkblad. Daardoor kun je ze van alle kanten bereiken en hou je overal ruimte over om eten voor te bereiden. Met name deze oplossing is voor ondernemer Brend Kouwenhoven om samen met Remi in dit project te stappen.

“De keuken is als het ware het huis ingetrokken en is nu een meubelstuk geworden”

Brend Kouwenhoven

Met name in kleinere appartementen is dat ideaal en is de keuken de plek waar je met vrienden gezellig kunt borrelen. Serviesgoed en voorraad hoeft niet per se in een keukenkastje. "Dat kan ook prima in een gewone kast", zo vindt ontwerper Remi.

Foto: NH / Pak An Doen

Een opmerkelijke vondst is de spoelbak. Ooit bedoeld om af te wassen maar tegenwoordig alleen gebruikt om te spoelen. Daarom is de nieuwe bak ondiep, maar wel lang en smal waardoor ook deze van twee kanten te gebruiken is. Keuzestress is er nauwelijks want er is maar één model dat in acht verschillende kleuren geleverd kan worden.

Snel samenstellen

Ook een uren durend bezoek aan het keukencentrum behoort tot het verleden. "In een kwartier kun je online je keuken samenstellen", aldus Brend. De kern van de keuken is functioneel en compact en het beruchte gootsteenkastje is verworden tot een kleine technische ruimte. Hierin zitten de aansluitpunten voor water, afvoer en elektra.

Foto: NH / Pak An Doen

Een afzuigkap vind je niet want volgens Remi is dat in moderne huizen met mechanische ventilatie niet nodig. Zeker niet in combinatie op inductiekoken. Desondanks denkt de ontwerper wel na over een aanvulling op het concept waar wel ruimte is voor een afzuigkap. En ook aan een bijbehorende kast voor extra bergruimte wordt gewerkt.

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]