Ga naar Content

Gerelateerde videos

Een boot op de klippen, kinderzonnebrillen en keukens in Pak An Doen (26)

Bruno Tideman is overtuigd van de unieke eigenschappen van het kunststof waarmee zijn boten gemaakt worden. Om zijn woorden kracht bij te zetten pakt hij een voorhamer en slaat daarmee op de romp van het schip. Het materiaal geeft geen krimp. En mocht het schip ooit afgedankt worden dan is het kunststof materiaal zonder problemen opnieuw te gebruiken. 

Foto: NH / Pak An Doen

Ook een gat in de romp is geen probleem want de boot is gevuld met afgedankte ballenbakballen en die zorgen er voor dat het schip te allen tijde blijft drijven.

De werkboten van Bruno worden over de hele wereld verkocht en zijn met name populair in onherbergzame streken in Afrika, maar ook op Groenland. Inmiddels hebben ook particulieren de boten ontdekt, die op dit moment gebouwd worden op een werf in Hoorn.

Foto: NH / Pak An Doen

iPhone van de keukens

Ontwerper Remi Versteeg heeft een nieuw keukenconcept bedacht dat hij samen met Brend Kouwenhoven op de markt brengt. "De iPhone onder de keukens", zo omschrijft Kouwenhoven het idee. In het kookeiland zit alles wat nodig is en het keukenblok is dus vrij in de ruimte te plaatsen. "Een bezoek aan de keukenboer is niet meer nodig", aldus Brend. Want je kunt hem online samenstellen uit een beperkt aantal opties en is verkrijgbaar in acht kleuren.

Remi Versteeg is de geestelijk vader van de keuken. Hij ging aan de slag uit onvrede over het gootsteenkastje. "Het meest onzinnige kastje", aldus de ontwerper. Na vijf jaar 'passen en meten' is het idee productierijp.

Foto: NH / Pak An Doen

Kinderzonnebrillen

Michael en Charita werken vanuit hun nieuwbouwhuis in Assendelft. Hun bedrijfje met kinderzonnebrillen is gevestigd op zolder. Wanneer ze uit hun zolderraam naar buiten kijken zien ze een typische Hollandse nieuwbouwwijk tussen de groene weilanden. Maar in hun dromen is dat maar tijdelijk.

Wanneer ze hun ogen dichtdoen zien ze een eigen winkel op 5th Avenue in New York en wonen ze zelf op Bali. Daar ontstond ook het idee voor een eigen bedrijf. Met kinderzonnebrillen willen ze de wereld veroveren. Dozen vol zonnebrillen in hippe kleuren wachten in Assendelft op kopers. En ondertussen hebben beiden er nog een andere baan bij, want er moet natuurlijk wel brood op de plank komen. Een paar jaar keihard werken en dan een enkeltje Bali!

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]