West-Friesland

NL
V

Daling aantal positieve coronatesten zet door, halvering in Enkhuizen

30 maart 2021, 15.49 uur · Door Ramon Besseling

WEST-FRIESLAND - Het aantal mensen in de regio dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona daalde flink ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Een automobilist wordt getest bij de coronateststraat in Zwaag - Gemeente Hoorn / Marjon van der Ven

In de afgelopen twee weken zijn 1.524 inwoners van West-Friesland positief getest op het coronavirus. In deze periode belandden twaalf personen in het ziekenhuis met klachten en overleden twee mensen aan de gevolgen van het coronavirus. In de twee weken hiervoor werden 1.930 mensen positief getest op corona.

De gemeente Koggenland spant de kroon. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 1.002,2 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 228 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 218. Koggenland geldt na Edam-Volendam als de gemeente met het hoogste aantal positief geteste personen op corona van de provincie Noord-Holland.

Halvering in Enkhuizen

Naast de gemeente Koggenland is ook het aantal personen in de gemeente Drechterland dat positief testte op corona gestegen. In de andere vijf West-Friese gemeenten is het aantal mensen dat een positieve uitslag op de coronatest kreeg gedaald.

In de gemeente Enkhuizen zijn in de afgelopen twee weken 349,6 personen per 100.000 inwoners positief getest op corona. In de praktijk betekent dit dat 65 mensen positief zijn getest op het virus. Dat aantal is ongeveer de helft minder ten opzichte van de eerste twee weken van maart. In deze periode werden 132 mensen positief getest op corona.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina WEEFF. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]