Ga naar Content

Optimisme over doorgaan Damloop en Marathon bij organisator Le Champion

ALKMAAR - De kans dat de Dam tot Damloop en de Amsterdam Marathon dit najaar door kunnen gaan, is groot. Organisator Le Champion is positief gestemd over de hardloopevenementen die voor 19 september en 17 oktober op de agenda staan. 

Foto: ANP

“Na een jaar van afgelastingen zijn wij vanwege de verwachte vaccinaties en het steunpakket voor evenementen, dat geldt ná 1 juli, positief over het najaar”, zegt algemeen directeur Ron van der Jagt. "We zien licht aan het einde van de tunnel."

"We zien licht aan het einde van de tunnel"

Le Champion-directeur Ron van der Jagt

In 2020 konden beide evenementen vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Ook de Egmond Halve Marathon sneuvelde begin dit jaar, net als de Zandvoort Circuit Run. Om deelnemers tegemoet te komen en een alternatief de bieden, konden de wedstrijden virtueel worden gelopen.

Voor de korte termijn gaat er wel een streep door de toerversie van de Ronde van Noord-Holland en bijvoorbeeld ook de Alkmaar City Run by night en de Wandelvierdaagse van Alkmaar. De profronde van Noord-Holland is van dit voorjaar verzet naar 3 oktober.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]