Sport

NL
V

Optimisme over doorgaan Damloop en Marathon bij organisator Le Champion

30 maart 2021, 11.18 uur · Door Edward Dekker

ALKMAAR - De kans dat de Dam tot Damloop en de Amsterdam Marathon dit najaar door kunnen gaan, is groot. Organisator Le Champion is positief gestemd over de hardloopevenementen die voor 19 september en 17 oktober op de agenda staan. 

ANP

“Na een jaar van afgelastingen zijn wij vanwege de verwachte vaccinaties en het steunpakket voor evenementen, dat geldt ná 1 juli, positief over het najaar”, zegt algemeen directeur Ron van der Jagt. "We zien licht aan het einde van de tunnel."

Quote

"We zien licht aan het einde van de tunnel"

Le Champion-directeur Ron van der Jagt

In 2020 konden beide evenementen vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Ook de Egmond Halve Marathon sneuvelde begin dit jaar, net als de Zandvoort Circuit Run. Om deelnemers tegemoet te komen en een alternatief de bieden, konden de wedstrijden virtueel worden gelopen.

Voor de korte termijn gaat er wel een streep door de toerversie van de Ronde van Noord-Holland en bijvoorbeeld ook de Alkmaar City Run by night en de Wandelvierdaagse van Alkmaar. De profronde van Noord-Holland is van dit voorjaar verzet naar 3 oktober.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]