Ga naar Content

Cameratoezicht op station Krommenie-Assendelft blijft

ASSENDELFT - De bewoners in de omgeving kunnen rustig blijven slapen, want de camera's die onveilige situaties op station Krommenie-Assendelft moeten tegengaan, blijven voor onbepaalde tijd hangen. Burgemeester Jan Hamming heeft dit besloten: "Omdat politie, handhaving en omwonenden aangeven dat het werkt, vinden wij dat we dit middel voor langere periode moeten inzetten.”

Foto: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

Na meerdere incidenten, zoals een heftige vechtpartij met groepen jongeren en een steekpartij met een 16-jarige jongen schreeuwde de buurt om toezicht. In de vorm van camera's werd in september 2020 gehoor gegeven aan deze oproep. 

Problemen signaleren

Burgemeester Jan Hamming laat weten dat dankzij dit toezicht de afgelopen maanden meerdere problemen vroegtijdig zijn herkend. De politie kon daardoor snel ingrijpen.

“Wij vinden dat we alles in het werk moeten stellen om de Zaanse straten veiliger te maken. De camerabeelden hebben hun toegevoegde waarde de afgelopen periode bewezen, bijvoorbeeld voor de politie. Maar ook van buurtbewoners krijgen we te horen dat ze blij zijn met het cameratoezicht", licht de burgemeester toe. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]