Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Erik van Brenk gaat bij Blauw-Wit duo vormen met trainer Mark van der Laan

29 maart 2021, 21.17 uur · Aangepast 29 maart 2021, 21.36 uur · Door Edward Dekker

AMSTERDAM - Erik van Brenk vormt komend seizoen het nieuwe trainersduo met Mark van der Laan bij korfbalclub AKC Blauw-Wit. Twee dagen na de uitschakeling in de kwartfinale van de play-offs maakten de Amsterdammers zijn komst bekend.  

NH Sport / Edward Dekker

Van Brenk vult het gat in dat was ontstaan door het vertrek van Gerald Aukes. Van der Laan had aangegeven door te willen gaan bij Blauw-Wit als trainer op voorwaarde dat er weer iemand naast hem in de staf zou komen. 

De 43-jarige Van Brenk was niet eerder in Noord-Holland actief. Hij speelde voor Tweemaal Zes, Dalto en Oost-Arnhem. Bij die laatste club was hij ook als coach werkzaam. Verder trainde hij in de Korfbal League DOS. Tussen 2017 en 2020 was hij trainer in de hoofdklasse van KV Wageningen.  

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]