Noord-Holland

NL
V

Huisartsen ook in Noord-Holland van start met vaccineren risicogroepen

29 maart 2021, 20.32 uur · Aangepast 29 maart 2021, 22.57 uur · Door Stella Vrijmoed

NOORD-HOLLAND - Vanaf volgende week krijgen ook huisartsen in onze provincie vaccins van AstraZeneca geleverd om mensen in verschillende risicogroepen in te enten. Ze kunnen daarnaast extra vaccins bestellen om niet-mobiele thuiswonenden mee in te enten, meldt het RIVM vandaag.

NH Nieuws

Huisartsen in het zuiden van het land zijn al begonnen met het vaccineren van deze risicogroepen. Daarbij ging het aanvankelijk om mensen uit de geboortejaren 1956 en 1957, mensen met een BMI van boven de 40 en mensen met het syndroom van Down. Daar komt vanwege de grote levering van AstraZeneca in de noordelijke provincies nu ook de groep mensen met geboortejaren 1958 t/m 1960 bij.

De campagne kon in verband met tegenvallende leveringen van AstraZeneca nog niet in de noordelijke provincies beginnen, en daar komt dus volgende week een einde aan.

Niet-mobiele thuiswonenden

Naast de vaccins die geleverd worden voor de eerdergenoemde risicogroepen, kunnen huisartsen extra vaccins bestellen om niet-mobiele thuiswonenden mee in te enten. Ook risicogroepen met een aandoening die effect heeft op de luchtwegen, zoals bijvoorbeeld ALS of de ziekte van Duchenne, worden thuis gevaccineerd door de huisarts.

Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie via de huisarts worden hierover door hun eigen praktijk ingelicht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]