Telstar schiet zich met nederlaag bij FC Dordrecht in de eigen voet

DORDRECHT - De play-offs verdwijnen voor Telstar langzaam achter de horizon. Door de 1-0 nederlaag bij laagvlieger FC Dordecht zijn de kansen van de Velsenaren in de vierde periode behoorlijk geslonken. Plaatsing via de reguliere stand is vrijwel onmogelijk geworden. Cas Dijkstra bewees zijn team met een rode kaart kort voor rust een slechte dienst.

Telstar-aanvaller Gyliano van Velzen - Foto: Pro Shots/Remko Kool

Telstar greep vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Alex Bos het initiatief. Na een aantal ongevaarlijke afstandsschoten kreeg Glynor Plet in de negende minuut de eerste serieuze kans van de wedstrijd. De topscorer slaagde er van dichtbij niet in om de voorzet van Gyliano van Velzen in het doel te werken.

Telstar dominant

Tien minuten later probeerde Cas Dijkstra het met een verwoestend schot van net buiten het strafschopgebied, maar kopte Dordrecht-speler Jari Schuurman de bal uit het doel. In de 23e minuut werd de middenvelder nogmaals gevaarlijk. Hij stond aan het einde van een slim genomen vrije trap, maar vond in de korte hoek doelman Max van Herk op zijn weg.

Hoewel Telstar daarna de bovenliggende partij bleef, werd de ploeg van trainer Andries Jonker steeds minder gevaarlijk. Plet probeerde het nog een keer, maar Van Herk had weinig moeite met zijn schot door het midden. De Schapenkoppen kregen in de eerste helft één grote kans. In de 39e minuut voorkwam Anthony Berenstein met een perfecte sliding dat Richie Musaba kon uithalen.

Rood Dijkstra

Twee minuten voor rust verspeelde Dijkstra de bal en haalde daarna volkomen onnodig zijn tegenstander Adnan Ugur neer. Bos trok resoluut de rode kaart. De tien van Telstar bleven ook na rust gevaarlijk. Redouan El Yaakoubi en Sven van Doorm schoten de bal in kansrijke positie over het doel.

Scheidsrechter Alex Bos stuurt Cas Dijkstra van het veld - Foto: Pro Shots/Remko Kool

De thuisploeg maakte geen overtuigende indruk, maar kwam in de 64e minuut tóch op voorsprong. Kevin Jansen kopte een voorzet vanaf de linkerkant van FC Groningen-huurling Thomas Poll van dichtbij tegen de touwen: 1-0. Jonker probeerde het tij met een aantal wissels te keren, maar op een knal van invaller Welat Cagro na werd zijn ploeg niet heel gevaarlijk meer.

"Wij waren druk bezig met het kapot spelen van FC Dordrecht. Als je dan een rode kaart pakt, ben je oliedom. Dan maak je het jezelf moeilijk. Dan krijg je ook nog het deksel op je neus", baalde Jonker na afloop.

"Als je dan een rode kaart pakt ben je oliedom. Dan maak je het jezelf moeilijk"

telstar-trainer andries jonker

Andries Jonker na de pijnlijke nederlaag tegen FC Dordrecht - NH Nieuws

De Belg Siebe Vandermeulen maakte voor het eerst sinds 11 december weer minuten. In de 71e minuut viel hij in voor Ilias Bronkhorst. "Voor mijzelf voel ik mij heel lekker, want na drie maanden heb ik weer kunnen voetballen. Daarentegen gaan wij met nul punten terug naar huis en dat is nooit leuk", sprak Vandermeulen na afloop.

Na drie maanden maakte Siebe Vandermeulen weer minuten - NH Nieuws

Telstar blijft negende en heeft inmiddels een achterstand van elf punten op nummer acht Roda JC. In de vierde periode staat Telstar op drie punten uit twee duels. Vrijdag is om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Dat duel kun je uiteraard live op de radio volgen bij NH Sport.

Opstelling FC Dordrecht: Van Herk; Hobbel, Aktas, Da Silva, Poll; Schuurman, Ugur (Puglies/76), Musaba, Jansen (Vicario/87), Bannis en Agrafiotis (Suray/69)

Opstelling Telstar: Schendelaar; Bronkhorst (Vandermeulen/71), El Yaakoubi, Regeling, Berenstein (Limouri/80), Fernandes (Cagro/85); Van Doorm (Kökcu/71), Najah (Eindhoven/85), Dijkstra; Plet en Van Velzen