Alkmaar

NL
V

Grote Alkmaarse wandel-, hardloop- en fietsevenementen gecanceld

30 maart 2021, 09.59 uur · Aangepast 30 maart 2021, 10.59 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

De Wandel4daagse, wielerklassieker de Ronde van Noord-Holland en de Alkmaar City Run gaan niet door. Normaal vinden de sportevenementen in april, mei en juni plaats, maar dat is volgens organisator Le Champion nog te vroeg voor zo'n groot evenement. Er komen wel online alternatieven voor in de plaats, bijvoorbeeld met de Strava-app op je mobiele telefoon.

NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Inmiddels worden er al een jaar geen grote sportevenementen georganiseerd door Le Champion, natuurlijk vanwege het coronavirus. Heel even was er hoop dat bepaalde voorjaarsevenementen konden worden verplaatst, maar dit bleek door de regionale evenementenkalender toch niet haalbaar. 

Dit tot groot verdriet van de organisatie. "Juist nu wordt het steeds duidelijker hoe belangrijk het voor de gezondheid van mensen is om te blijven sporten en te bewegen", aldus de directeur van Le Champion Ron van der Jagt. Daarom organiseren ze wel virtuele (digitale) sportevenementen. 

Virtuele wandel/hardloop/fietsroutes 

Je kan op 24 en 25 april middels de Strava-app de route van de Ronde van Noord-Holland fietsen. De fietsklassieker staat in 2022 ook weer in april gepland.

Ook kan je in de week van 12 mei, verdeeld dus over een paar dagen vijf of tien kilometer meerennen met een digitale City Run van Alkmaar. Volgend jaar is de run op 25 mei.

In de derde week van juni is de wandelvierdaagse thuiseditie. Meer informatie over hoe dat werkt vind je op de website van Le Champion.  In 2022 is de 4daagse van 15 t/m 18 juni. 

Eerder werd al bekend dat de organisatie alle evenementen tot 1 juni had geannuleerd. Het gaat dan om de 30 van Zandvoort, de Omloop van Zandvoort, Zandvoort Circuit Run, Fiets4Daagse Hoorn, de Oer-IJ Expeditie en de Fiets4Daagse Alkmaar.

Er wordt wel 'optimistisch' gekeken naar hun grote evenementen in het najaar. Die gaan voorlopig gewoon door. "We zien licht aan het einde van de tunnel", aldus Van der Jagt. Het gaat om onder meer de Amsterdam Marathon en de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam. 

Geld terug 

Als ingeschreven deelnemer voor de Ronde van Noord-Holland, Alkmaar City Run by night en Plus Wandel4daagse Alkmaar van vorig jaar kan je bij Le Champion vijftig procent van het betaalde inschrijfgeld terugkrijgen.

Je kan er ook voor kiezen om het bedrag te doneren aan Le Champion. "Zodat in de toekomst sportevenementen georganiseerd kunnen blijven worden", aldus de organisatie. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]