Ga naar Content

Larens Behoud wil 5,4 miljoen euro van GNR-deal beleggen

De lokale partij Larens Behoud wil de 5,4 miljoen euro gaan beleggen, die het Goois Natuurreservaat heeft ontvangen van Amsterdam. Volgens fractievoorzitter Karel Loeff zou je er jaarlijks 250.000 euro aan rendement uithalen, zegt hij in NH Gooi Zaterdag.

Foto: Goois Natuurreservaat

Het idee van Larens Behoud kwam na een digitale bijeenkomst van verschillende Gooise gemeenten. Een paar wethouders zouden toen gezegd hebben dat de gemeentes op een gegeven moment bij moeten leggen voor de financiele steun van het Goois Natuurreservaat.

“Als je dit bedrag goed belegd, kan je jaarlijks in lengte van dagen 5 procent rendement uithalen wat neerkomt op 250.000 euro per jaar." Deze 5,4 miljoen zou dan als zogenaamd stamvermogen overgeboekt worden naar een ANBI met een gunstig fiscaal regime. 

Via deze route zou volgens Loeff de kans op grote verliezen heel klein zijn en zou van speculatief beleggen ook geen sprake zijn.

Onderhandelingen

Vorige week sloten de Gooise gemeenten een deal met de gemeente Amsterdam. De hoofdstad wilde al langer uit de organisatie van het Goois Natuurreservaat stappen, omdat het buiten hun gebied ligt. Om dit te doen moest de hoofdstad 5,4 miljoen euro neerleggen. 

Lees ook

Naast de afgeronde onderhandelingen met Amsterdam lopen de onderhandelingen met de provincie nog wel. Als daar ook een eenmalige afkoopsom uitkomt, zou dit bedrag ook belegt kunnen worden als het aan Larens Behoud ligt. 

Gooise gemeenten

Aan het roer van de onderhandelingen met Amsterdam en de provincie staat wethouder Barbara Boudewijnse van Gooise Meren. Zij laat NH Gooi Zaterdag weten dat ze nog niet op het plan in wil en kan gaan. 

Luister het hele interview terug via deze link.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]