Ga naar Content

Ziekenhuiskat Wodka ingeslapen, actie opgestart voor herdenkingsbeeld

ALKMAAR - Ziekenhuiskat Wodka is overleden. Het dier was jarenlang bij de ingang van het Alkmaarse ziekenhuis te vinden en was de steun van veel patiënten en medewerkers. Vanwege ziekte moest Wodka recent worden ingeslapen. Personeel van het ziekenhuis wil de kat eren door het plaatsen van een beeldje.

Foto: NH Nieuws/ Tom Jurriaans

Volgens het baasje van Wodka, Dominique Bieman, had hij lymfeklierkanker. "Dat was niet meer behandelbaar. Hij had een buik die leek alsof 'ie een rugbybal had ingeslikt." Uiteindelijk is besloten om hem in te laten slapen, om verder lijden te voorkomen. "Anders zou hij binnen twee weken zijn overleden", zei de dierenarts.

De kat was jarenlang te vinden voor de ingang van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Hij was een grote bekende voor menig patiënt en ziekenhuismedewerker. Ook volgden ruim 3.000 mensen de kat via een speciale facebookpagina.

In 2015 maakte NH Nieuws de volgende beelden van vaste gast Wodka bij het ziekenhuis:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Dominique zegt heel veel steun te krijgen van al die mensen. "Ik krijg echt megaveel reacties. Het geeft een onbeschrijfelijk gevoel. Ik heb veel bewondering dat 'ie zoveel losmaakt. Dat maakt me trots."

Ook is er een actie opgestart om Wodka een gedenkplekje te geven bij het ziekenhuis. "Vanuit het ziekenhuis is een inzamelingsactie gestart om een bronzen beeld in de tuin te laten zetten." Inmiddels is al zo'n 1.600 euro ingezameld. Het plan is om de as van Wodka ook uiteindelijk in het beeld te krijgen. "Dat is wel mooi als het daarin is verwerkt."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]