Ga naar Content

Formule 1-preview met Jan Lammers en Michael Bleekemolen: "Titanenstrijd"

ZANDVOORT - Het Formule 1-seizoen staat weer voor de deur. Met coureurs Jan Lammers en Michael Bleekemolen blikken we op het circuit van Zandvoort vooruit op het seizoen dat 'het jaar van Max Verstappen' moet gaan worden.

F1 preview met Jan Lammers en Michael Bleekemolen - NH Nieuws

Op basis van de testdagen merkt Lammers op dat de auto van Verstappen erg goed op de weg ligt ten opzichte van vorig jaar. "De auto is voorspelbaar dus dan kan Max er harder mee rijden. Het ziet er gewoon goed uit."

Wereldkampioen 

Ook Bleekemolen verwacht dat Verstappen het ver kan schoppen dit jaar. De strijd zal de Nederlander aan moeten gaan met regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. "Als het materiaal daadwerkelijk gelijkwaardig is, krijgen we met Max een nieuwe wereldkampioen. Foutjes zie je hem niet meer maken."

Uit de testdagen kwam Verstappen goed uit de bus, maar volgens Lammers moeten de racefans de eerste paar races afwachten om te kijken waar de Red Bull nu echt staat. "Dan heb je verschillende circuits gezien. Nu zag het er in Bahrein fantastisch uit, maar dat is heel speciek. De vraag is hoe de wagens zich gaan houden met regen en bij hitte."

"Als het materiaal daadwerkelijk gelijkwaardig is, krijgen we met Max een nieuwe wereldkampioen."

coureur Michael Bleekemolen

GP van Zandvoort

Op 5 september staat de Grand Prix van Zandvoort voor het eerst sinds 1985 weer op de kalender. "Als al die auto's de Tarzanbocht induiken, dat is het echt het kippenvelmoment waar ik naaruit kijk", aldus Lammers. "Er komt weer een ongelooflijk Oranje-gevoel op gang", vult Bleekemolen aan.

Volgens Lammers, sportief directeur van de GP op Zandvoort, zal de race alleen worden verreden met toeschouwers op de tribune. "De toeschouwers en kaartkopers hebben we centraal staan."

Jan Lammers: "Alleen met fans GP op Zandvoort" - NH Sport / Stephan Brandhorst

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]