Ga naar Content

Arjan en Ingrid verwachten topseizoen voor hun camping: "Voller dan vol kan niet"

SCHOORL - Camping Buitenduin gaat een goed kampeerseizoen tegemoet. In het boekingsprogramma van beheerderspaar Arjan Kroon en Ingrid van Vierzen zijn nog maar een paar witte, lege vlekken te zien. "Juni zit zo goed als vol, en voller dan vol kan niet." De Nederlanders die ook dit jaar in eigen land vakantie 'moeten' vieren weten de Schoorlse familiecamping goed te vinden. "Je stapt op je fiets en bent zo op het strand", zeggen de eerste campinggasten die vandaag arriveerden. "We zitten hier geweldig."

Camping Buitenduin verwacht topseizoen - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Kampeerterrein Buitenduin is een van de oudste campings van Nederland met in totaal 75 plaatsen, met huisjes voor vaste gasten en seizoens- en toeristische plekken voor kampeerders. Het terrein ligt naast het Nollenbos en korenmolen Kijkduin is de buurman.

Sinds 2012 runt Arjan Kroon (54) het familiebedrijf. "Het is wel weer fijn om de mensen te zien komen", zegt hij op de eerste dag dat ze weer open zijn. "Allemaal blije gezichten."

Coronaproof

Het toiletgebouw is tijdens de wintermaanden door Arjan flink onder handen genomen en helemaal 'coronaproof' gemaakt. "De deuren gaan automatisch open, de kranen reageren op een sensor. Mensen hoeven dan zo min mogelijk aan te raken", vertelt hij trots.

Zijn partner Ingrid van Vierzen (53) laat in de receptie de boekingskalender zien op de computer. "In juni hebben we enkel nog een nachtje hier en daar. Maar met Pasen hebben we nog wel wat ruimte. Je zou soms willen dat de camping twee keer zo groot was."

Toerisme in regio Alkmaar 

De toerismesector in de regio mikt het komend seizoen nog volop op bezoekers uit eigen land en zelfs uit de omgeving, laat directeur van toerismebureau Hart van Noord-Holland, Ger Welbers weten aan NH Nieuws.  "Streekproducten, stadswandelingen en fietsroutes door de polder of duinen staan bovenaan. Veel hangt ook af van wanneer de toeristen uit België en Duitsland weer kunnen komen. "  

Uit een inventarisatie door NH Nieuws blijkt dat vooral de campings en vakantieparken komend seizoen nog maar weinig last hebben van de crisis. In de kustdorpen is voor de paasdagen bijna alles volgeboekt en ook voor de mei- en zomervakantie stromen de boekingen binnen.

De campings en huisjes zijn vooral in trek bij Nederlanders die de vakantie in eigen land gaan doorbrengen. De boekingen in hotels blijven nog wel achter door het wegblijven van de Duitsers.  Sommige hotels gaan vanaf het paasweekeinde slechts voor een deel open. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]