Ga naar Content

De Ligt verklapt Oranje-statement tegen WK in Qatar: "We staan er allemaal achter"

ZEIST - Het Nederlands elftal komt zaterdagavond voor de interland tegen Letland met een statement tegen het WK in Qatar. Eerder spraken Duitsland en Noorwegen zich met speciale shirts al uit tegen de mensenrechtenschending in Qatar. "We hebben er lang over gesproken, het is een gevoelig onderwerp", zegt Matthijs de Ligt.

Matthijs de Ligt tijdens de warming-up voor WK-kwalificatieduel met Turkije - Foto: Orange Pictures

Al snel op de persconferentie van vrijdag werd het onderwerp aangekaart. Abcoudenaar De Ligt wilde er niet te veel over zeggen, maar verklapte dat de selectie met een statement gaat komen. "Wat het is, zien jullie morgen. Het is zeker aan de orde in de spelersgroep."

"Ik denk dat het duidelijk is wat onze mening is", vervolgde De Ligt. "Het is een lastige situatie in Qatar waar we veel over hebben gesproken. De spelersraad legt het voor aan de groep wat we ermee willen. Het is een gezamenlijke beslissing van de groep en we staan er allemaal achter."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De Boer

De selectie nam donderdag het besluit om een statement uit te dragen. Bondscoach Frank de Boer en de selectie vonden dat het niet het moment was om tegen Turkije het statement te maken. "Wij vinden nu dat iedereen het gevoel heeft dat we daarvoor moeten staan. Het staat buiten kijf dat het daar niet goed gaat en nog steeds niet is. Hopelijk kunnen we gezamenlijk een goed statement maken in deze thuiswedstrijd en dat het goed overkomt."

De KNVB liet eerder weten dat een boycot van het WK geen optie is. De voetbalbond vindt  in dat de werknemers in Qatar daarmee niet worden geholpen. Het is nog niet bekend welk statement Oranje precies gaat uitdragen.

Hieronder het statement dat Duitsland maakte tegen het WK in Qatar.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]