Ga naar Content

Gerelateerde videos

De smaak van chocola, treinliefhebbers met een eigen lijn en een makelaar nieuwe stijl

Isabella is bij chocolademaker Isabel Koelewijn in Wormerveer. De Zaanstreek is van oudsher het hart van de cacao-industrie in Noord-Holland en dus ook dé plek voor chocoladefabrieken. Maar na het vertrek van Verkade werd het stil.

Foto: NH / Pak An Doen

Met de komst van nieuwe technieken werd het mogelijk om ook op kleine schaal chocola te maken en dat was voor Isabel en Wouter aanleiding om een eigen chocoladefabriek te beginnen. Ze willen, zoals Isabel dat zelf omschrijft, 'chocola met de smaak van vroeger' maken. En zo wordt de chocoladeindustrie in de Zaanstreek nieuw leven ingeblazen.

Foto: NH / Pak An Doen

Amsterdammers Elmer en Chris zijn idolaat van treinen en hebben een droom: de nachttreinen moeten weer terug op het spoor. Elmer wil al heel lang directeur zijn van zijn eigen spoorwegmaatschappij en die droom wordt nu werkelijkheid.

Binnen afzienbare tijd vertrekt vanaf Amsterdam Centraal hun eigen nachttrein naar een nog onbekende bestemming. En als het aan Elmer ligt, blijft het niet bij die ene lijn maar moet er een compleet netwerk van nachttreinen komen.

Foto:

Tot slot heeft een Bussumse makelaar een manier bedacht om huizenzoekers aan hun droomhuis te helpen, gebaseerd op het bekende 'briefje in de brievenbus'. Aan de hand van de wensen van de huizenzoeker benadert de makelaar de bewoners van een droomhuis dat nog niet te koop staat. Met een beetje geluk willen de bewoners meewerken en hun huis verkopen.

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]