Alkmaar

NL
V

Bijna D-day voor dak AZ-stadion

22 maart 2021, 11.11 uur · Aangepast 22 maart 2021, 15.04 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

ALKMAAR - Als de weergoden het toelaten, wordt woensdag de enorme boogconstructie op het AZ-stadion gehesen. In augustus 2019 stortte een deel van het dak in tijdens een storm. De afgelopen maanden is er met man en macht gewerkt om het stadion weer van een dak te voorzien. NH Nieuws zendt de plaatsing van de mega truss live uit. 

Impressie van nieuw dag AZ-stadion - az.nl

Al maanden ligt het gigantisch gebogen gevaarte klaar naast het stadiongebouw. De plaatsing van de zogenaamde hoofdtruss belooft een spektakel te worden. Eigenlijk zou het vandaag al gebeuren, maar de megaklus werd op het laatste moment verzet naar overmorgen. 

AZ-supporters hebben hun stadion lang moeten missen. Een jaar geleden begon de verbouwing. Al die tijd speelde AZ haar 'thuiswedstrijden' in het stadion van ADO Den Haag.

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop speelden de Alkmaarders wel uit in eigen huis, maar toen had alleen de hoofdtribune een dak boven het hoofd. 

Eerder bezoek aan stadion

De mega truss, de constructie die het dak boven de hoofdtribune gaat dragen, is de afgelopen maanden in elkaar gezet. Op 11 maart kreeg NH sport een rondleiding van manager Technisch Beheer en Onderhoud van AZ Ron Homan.

Tekst gaat door onder de video

Het nieuwe AZ-stadion begint langzaam vorm te krijgen - NH Nieuws

Met het plaatsen van de mega truss zijn nog niet alle werkzaamheden afgerond. "Daarna moet het dak nog aangelegd worden tot het oude dak. Als dat voor elkaar is dan gaan we beginnen met de installatie aan de binnenkant. En daar komt ook nog wel wat bij kijken", aldus Homan.

De plaatsing woensdag is dus onder voorbehoud, afhankelijk van het weer. NH Nieuws zendt het in ieder geval live uit, dus houd onze kanalen in de gaten voor het laatste nieuws. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]