Ga naar Content

Experimentele groenteteler richt zich door coronacrisis op consument

Eetbare bloemen, microgroenten en kruiden geteeld op water: in Middenmeer bij PUUR Groenten leveren ze producten af die buiten de gebaande paden omgaan. Voornamelijk voor de horeca, maar sinds de coronacrisis weet de consument ze ook te vinden. 

Ondanks crisis experimenteert PUUR Groenten gewoon door - NH Nieuws

In eerste instantie klinkt een diepe zucht en staat de blik van teler Han Lammers op onweer wanneer het over de coronacrisis gaat. Een groot deel van zijn omzet is weg nu de horeca al maanden dicht is.

Toch maakt die emotie ook snel plaats voor enthousiasme, want het is hem gelukt om een nieuwe markt aan te boren. En als ondernemer haalt hij daar zichtbaar energie uit. "De soep die we zelf maken met de kleine microgroentetjes die we hebben, van mooie paarse worteltjes tot mijnraapjes", licht hij één van zijn producten uit. "Je ziet gewoon terug dat je dat in de soep doet en mensen vinden het bijzonder. En zo vinden ze het ook een bijzondere pesto of een bijzondere bloemenboter. Het zijn ook eigenlijk alleen maar topkwaliteit spullen en zodoende zie je mensen weer terugkomen."

Tekst gaat door onder foto

Foto:

Het is geen makkelijke tijd, ondanks dat er een nieuwe markt is aangeboord. Het houdt Han voornamelijk op de been. Hij blijft door experimenteren en ziet zijn particuliere klantenbestand groeien én terugkomen.

"We hadden dit ooit al wel eens een keer bedacht, zo'n vijf à zes jaar geleden", legt hij uit. "We wilden een soort Kitchen Garden Amsterdam zijn met allemaal geprepareerde producten. Intussen hebben we dat dus en dit is een blijvertje. Het is fantastisch om te zien dat de mensen zo enthousiast zijn en heel regelmatig bij ons stalletje komen of via de webshop spulletjes bestellen."

Jouw Noord-Holland

Benieuwd geworden naar de rest van de verhalen die NH Nieuws maakte over het onderwerp Voedsel uit Noord-Holland? Bekijk dan op onze specialpagina alle reportages.